torsdag 2 augusti 2007

Avverkning & storstadstripp

Vi har inhandlat en massa spännande prylar (eller "leksaker" åt Arnold som jag väljer att kalla dem) sen vi flyttade ut på landet...
Bl.a. har det blivit en en röjsåg och en motorsåg för att kunna hålla ordning på vårt "gods" :)
Röjsågen har redan fått gå varm då vi röjt en väg ner till vår strand och i måndags var det dags för lite mer avancerad avverkning...


Vi hade några stora tallar och ett par björkar som stod knasigt kring gården och tidvis skymde solen, givetvis skulle dessa ner! Arnolds pappa som arbetat i skogen i många år kom och hjälpte oss, tusen tack för hjälpen! :)





Det är underbart och roligt att vara hus- och "gods"ägare... :)
Men vi kände ändå att det kunde vara trevligt att göra något annat än att B A R A jobba på gården hela semestern, så vi bestämde oss för att ta en snabbtripp till den kungliga hufvudstaden.
Det blev ett tidigt flyg ner på tisdagmorgon och ett sent flyg hem igen på onsdagkväll. Arnold har aldrig varit på Gröna Lund eller Skansen, tisdagen tillbringades således på djurgården medan onsdagen vigdes åt shopping och besök i min forna hemstad, Uppsala.


Picnic på skansen, solliden under genrepet av "allsång på skansen",
vi valde dock att inte stanna till sändningen utan åkte ner på stan och åt gott och strosade runt...



Vi förälskade oss bägge två på skansen, men på varsitt håll...
Objektet för Arnolds kärlek blev en älgkalv som på många sätt påminde oss om Peak... Det var något med rörelserna, ögonen, det hängande huvudet som ville trilla ner mot marken pga. trötthet...
Ursöt... Nu vill Arnold ha en egen älgkalv, men den måste tydligen förbli kalv hela livet... hmmm.... :)



Inte helt oväntat så var det getterna som fick min odelade kärlek och uppmärksamhet. Jag har en passion... eller ska jag kalla det för en mycket stark "känsla" för getter... Har alltid haft... Jag tycker att de är facinerande, roliga, charmiga och gulliga och det är faktiskt redan bestämt att vi ska ha två egna getter nästa sommar... Jippey jeeey! :)
Som synes på bilden så har även Arnold börjat förstå sig på och dela min kärlek till dessa underbara djur... :)

Onsdagen vigdes åt shopping i Barkaby och efter det åkte vi till Uppsala och strosade på stan, åt glass vid ån, gick upp på slottsbacken, besökte domkyrkan, åt goda pizzor och längtade hem...
Ja, faktiskt, vi längtade hem... Borta bra men hemma bäst! :)

Tack mamma & Tina för hundvakteri under dessa dagar!

Idag väntar en del jobb med hundrummet, vi ska även försöka hinna träna med hundarna och eventuellt åker vi in till stan på Rix FM festival ikväll... :)

Nu blir det iaf en promenad ner till brevlådan och sedan frukost, sen är det bara att ta på sig arbetshandskarna och sätta igång! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni har fullt upp ;) Men jag FÖRSTÅR hur nöjd du är, vilket paradis ni hittat :) (and hey, kul att du är tillbaka på nätet!)

Anonym sa...

Nämen!! Har ni varit här igen utan att säga till! Det verkar som ni har haft trevliga dagar i huvudstaden och ni gör helt rätt i att unna er dagar med nöjen ibland! =) Man ska INTE bränna ut sig när man har köpt hus! Jag håller med dig om att det är nåt speciellt med getter. Charmiga djur! Nu ska jag börja packa, för imorrn åker vi sydvästerut (kan man säga så?) för att vara med på kennelträff och kolla på Flatmästerskapet. Kram från oss!