måndag 29 oktober 2007

Inlagda sedan i fredags.
Blåa trianglar på dörrarna skvallrar om att nu är det illa.
Immunförsvaret är på botten.
Faktiskt lägre ner på botten än någonsin förr.

Dagens provsvar;
(normal/friskvärden inom parentes)

HB - 85
(125-150)
LPK - 0.03 (4-11)
TPK - 5 (150-400)
CRP - 19 (under 10: friskt)

Vi ska lägga till några egna värden också.
Våra värden följer en enhetlig skala mellan 1-10.
Vi krånglar inte till det så 10 är för enkelhetens skull max.

LPS
- 8 (Less På Sjukhuset)
HPT - 7 (Humöret På Topp)
HoHL - 10 (Hem och Hund Längtan)

Idag har vi fixat internet till sjukhuset. *Jeeeyyy!!!*
Sitter alltså och bloggar från händelsernas centrum idag. Internet är både bra och dåligt. Vi hittar en hel del information på nätet, men informationen kan både vara stärkande, upplyftande eller väldigt nedslående. Vi har dock hittat några bloggar som vi följer med stort intresse. Innehavarna av dessa bloggar är personer som genomgår/genomgått samma resa som vi men som ligger tidsmässigt någon månad före oss. Mycket intressant och givande att följa dem.

Trots att värdena alltså nått botten-noteringar så mår Arnold ganska bra, infektionerna verkar hålla en viss distans och vi tackar ödmjukast så länge de håller sig ifrån oss. Inkubationstiden från att en enda liten bakterie når Arnold till att han kan ligga i frossa och feber är under en timme. Så känslig är han just nu. Inget i hans kropp jobbar mot bakterier. Så i princip kan hans tillstånd ändras under tiden som jag skriver detta inlägg. Läskigt. Värdena skall dock, om inget oväntat händer, börja vända framåt helgen.
Vi har förhoppningar om att kanske rent av få åka hem till helgen om allmäntillståndet fortsätter att vara bra.

Allt det som händer får verkligen oss att tänka på vad som är viktigt i livet, man får utan t
vekan perspektiv på saker och ting. Jag har alltid varit en person som uppskattar det lilla. Som kan sitta på en stubbe i skogen och beundra naturen och känna lycka över livet. Känt mig och vetat mig vara lyckligt lottad med familj, vänner och kärlek. Men... Efter detta känns det som att jag ytterligare insett hur skört livet är, hur mycket onödigt vi lägger vår energi på. Livet är verkligen kort. Ordspråk som "Carpe Diem - Fånga dagen" och "Skjut inte till morgondagen det du kan göra idag" känns högaktuella.

Arnold har länge drömt om en hund. Med mig fick han två stycken på köpet (högst vinsten enligt honom själv). Hunden han drömt om är en irländsk setter. Jag tycker att han ska få en. Att hans dröm ska uppfyllas. Vi kikar därför just nu lite halvt om halvt efter kennlar. Mycket är självklart osäkert. När det kan bli möjligt i tid osv. Men tanken finns där. Tanken om en
Irländsk setter hane som ska heta Tromb.
Tromb efter trombocyter.

Dessutom ska vi ha en katt. En bondkatt. En gårdskatt. En kisse. Nisse. En kisse-Nisse. :)

Nu ska jag sluta svamla, men räkna med mer kontinuerliga uppdateringar hädanefter.
För vi har internet på sjukan! Tjohej! :)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint med Internet på sjukan. Då är ni liksom närmare oss på något sätt :) Krama nu om varandra.

Anonym sa...

Fan va duktig du är, du fixade ju detta :-D

Anonym sa...

Hej på er båda!
Vad bra att ni har fått tillgång till internet på sjukhuset! Nina, kan du på nåt sätt skicka din mailadress till mig? Har 2 av dina gamla adresser, men jag gissar att du kanske har en ny. =)
Kämpa på Arnold!
Kram Therese!

Anonym sa...

Vad bra att ni fått internet på sjukhuset också. Det är ju ett perfekt tidsfördriv om inte annat.
Vad intressant att ni har hittat några bloggar som personer i samma sits som Arnold skriver i. Jag önskar att jag hade hittat någon sådan då jag var som sjukast och hade alla dessa funderingar som man har. Men min sjukdom är så ovanlig så hittar jag någonting alls om den så är det oftast amerikanska sidor, och det är inte många det heller.
Hoppas Arnolds mår bättre till helgen så att ni får komma hem några dagar och ladda upp batterierna igen.
Ronny drömmer också om en Irländsk setter....Det är inte riktigt läge för det just nu, men kanske det blir någon gång i framtiden.
Ha det bra!
~Anita

Malena sa...

HPE (HallåPåEr)

Ni verkar ändå må ganska väl, efter omständigheterna och det är ju skönt att höra! Hoppas att värdena snart börja vända och klättra uppåt eller dala nedåt beroden på vilket det är...

Internet på sjukhuset låter kanon. Dels för oss som kan (?) se fram emot täta uppdateringar men främst för er så klart! Bra tidsfördriv om inte annat.

Sköt om er så hörs vi snart igen!
Stor cyberkram som ju passar bra just nu i dessa obefintliga immunförsvarstider :-)
/Malena

Anonym sa...

Jäääättekram, tänker på er och håller tummarna för hemresa till helgen!!!
//Anne-Lie, Jack och Micka

Anonym sa...

hej på er, ville bara skicka en hälsning så ni vet att vi tänker på er och håller tummarna. Jättefin blogg, tack för att ni bjuder in oss att följa med i hur ni har det. Kram

Anonym sa...

Apropå Irländsk setter, kan man inte färga Peak och klistra fast lite långa fanor så blir det väl ganska bra eller men hur får man dit de "långa strängarna"? Skämt åsido, fortsätt vara starka. Er blogg engagerar många läsare, långt många fler än vi som skriver kommentarer. Är helt övertygad om att all den sympati/energi ni har av många kommer er tillgodo. Många kramar Monica, Magnus, Thea, Dot och Brie.