måndag 11 februari 2008

Dag + 26
Arnold vill börja med att tacka för alla gratulationer! :)
När man legat på sjukhus så länge som Arnold har gjort. När man varit sjuk så länge. Då är det inte konstigt att man blir less. Riktigt less. Enligt mig finns det två sätt att hantera det på. Lessheten. Antingen kan man bli less och lägga av. Inte ge upp men lägga av. Inta en passiv roll. Ligga i sängen och invänta tillfrisknandet. Passivt. Eller så kan man inta en aktiv roll. Hitta jävlaranamman. Göra allt som står i ens makt för att påskynda tillfrisknandet. Aktivt.

Igår kände jag att det var dags att kicka Arnold i rumpan. Han fick sig en mild utskällning. En kort föreläsning. En predikan om ni vill. Oavsett vilket man benämner det som så fick det önskad effekt. Idag har jag en aktiv Arnold som använder lessheten på ett konstruktivt sätt. Bra!

Idag har vi tagit en kort promenad ute. Med rullstol. Arnold gick dock ca 150 meter själv. Det gick inte undan. Till och med Agda 88 med rollator gjorde en omkörning men vad spelar det för roll. Han är på benen i alla fall. Om nån vecka får Agda 88 passa sig! :)

Värden idag; HB 90. LPK 5.8. TPK 11. CRP 174.
Från och med nu kommer han inte att dopas med läkemedlet som sätter sprutt på de vita. Så till imorgon kan vi förvänta oss en liten nedgång. Han har tappat vikt. Ligger bara några kilo över matchvikten. Han har även börjat äta lite smått. Allt går åt rätt håll.

Idag är vi dock återigen oroliga för lillkillen därhemma. Peak.
Han har kräkts och inte ens kunnat behålla vatten sedan natten mellan lör-sön. Ikväll har mamma och pappa tvingats åka in på djursjukhus med honom igen. Min misstanke är att han svalt något olämpligt. Suck.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så var man först idag :-)
Låter som det vänt nu. Så om någon vecka får tanter över 75 se upp i korridorerna.
Stefan

Anonym sa...

Men vilka nyheter! Promenad, käk, bättre värden, matchvikt! Låter som om Ninas lilla predikan fick fin effekt! Fortsätt predika med andra ord :-)

Hoppas Peak repar sig snart!

KRAM!
/Malena

Anonym sa...

Halloj!
Skönt att Arnold är uppe på benen, eller rättare sagt på hjulen... Nu håller vi tummarna för fullt race på benen inom en vecka! Attans att Peak ska gå och bli dålig.
Tänker på er!!!
Tusen kramar, Anne-Lie, Jack och Micka

Mirjam sa...

Bra Nina, ibland kan det behövas någon som ger en en park i rupan ;)!

Tänker på stackars Peak med, vilken otur han har!

Kram

Anonym sa...

Vilken glädjande nyhet.

Att du har varit ute för första gången på länge. Det måste kännas underbart.
Att kunna styra sin egen kropp är ju aldrig fel.
Grattis på namnsdagen, Inge dagen.

Synd att Peak blivit sjuk, han saknar förståss Er.

Kramar mamma o pappa

Mia sa...

Här kommer några rader från en gammal kursare. Fick adressen till bloggen av Cissi och har nu läst och torkat tårar.

Usch, sånt som Arnold nu genomlider ska en vanlig liten människa inte behöva utstå. Jag är övertygad om att ni går hela ur det här.

Kom ihåg: Omnia vincit amor (Kärleken övervinner allt)

Stor kram från Mia i Ljusdal