fredag 25 januari 2008

Dag + 9

Gårdagskvällens 3-4 bra timmar var som väntat ett undantag.
Tillfälliga. Men de behövdes, uppskattades och gav nya krafter.

Idag är läget som igår på dagen. Smärtanfall så fort han rör på sig. Mycket smärtstillande mediciner blir det. Feber uppåt 39.5. Ändå känns det som att det är på väg åt rätt håll. Även läkarna tycks vara av den åsikten. Arnold har fått den starkaste av alla tänkbara kurer. Detta medför också att hans komplikationer är värre än många andras. (Om man nu kan jämföra) De komplikationer vi går igenom nu är inte oväntade. Dock ovanligt och oväntat kraftiga.

Vi kan förvänta oss att det förblir jobbigt i 1-1,5 vecka till.
I slutet på nästa vecka. Det vill säga under de första dagarna av februari hoppas vi att den nya märgen ska börja visa sig och höja hans värden. Då får han mycket hjälp på vägen med att bekämpa allt jobbigt tack vare att de vita blodkropparna börjar arbeta.

Just nu ligger de vita på 0.00. Obefintligt alltså. Idag har han fått både blod och trombocyter. Tror värdena var 77 (HB) 12 (TPK). CRP:t har vi glömt att fråga om men mest troligt ligger det kvar mellan 250-300.

Jag får hjälpa honom hela tiden. Med allt. Rätta till kudden. Räta ut benen. Bre om honom täcket. Hämta vatten. Ta sig upp ur sängen. Duscha. Väga sig. Han är väldigt instabil i kroppen. Drogad. Febrig. Matt helt enkelt. Dessutom skakar han väldigt så fort han rör på sig det minsta lilla. Mycket tungt och jobbigt att se sin älskade så svag.

Han är dock tjurig som attan. En vilja av stål. Målmedveten och beslutsam. Personalen på avdelningen imponeras gång på gång över att han orkar. Hans tjurighet har idag lett till att han tog sig till duschen med hjälp av mig. Trots enorma smärtor. En dusch gör gott tänker han. Min kämpe!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hejar på dig käre son.
Vi vet att du har styrkan, modet och tron för att klara av det här. Vem ska det annars vara än du själv, och Nina som ett oerhört starkt stöd vid din sida? Vad vi kan göra är att mentalt sända över, kraft, styrka, kärlek, hopp och tro, i den oerhörda process som du nu går igenom. Och som du vet är "DU NI" alltid i våra tankar.

Bamsekramar från oss
till Er i denna kamp.

MAMMA O PAPPA

Anonym sa...

Tjurig som attan och med en vilja av stål... Egenskaper som kommer väl till pass i er kamp. Heja Arnold!

Sköt om er och försök hitta en härlig helgkänsla trots allt.
Stor kram och massor av kraft till er båda!
/Malena

Anonym sa...

Läser lätt tårögd de tre senaste inläggen 8+, 8+ bonus och nu 9+....tårarna är av tudelad karaktär. Mest glädjetårar därför att jag ser hur otroligt starka ni är i de absolut tuffaste och svåraste stunderna. De ledsna tårarna kommer då jag tänker på hur orättvist det är att ni ska drabbas av detta. Två lyckliga människor som just påbörjat sitt drömliv och sin drömtillvaro i sitt drömhus. Varför just ni?
Fan Anorld, nu biter du ihop och fixar det här. Nina, du fixar också det här eftersom du också är så överjävligt stark och målmedveten. Jäklar ni ska veta att jag håller på er hela tiden.
//Andreas

Anonym sa...

NI är helt ooootroooliga!!!!
Fortsätt kämpa på även om det är tungt mellan varven... Vi tänker på ER!
Skickar massor av värme och styrka till ER båda!
Heléne & Janne

Anonym sa...

Arnold har så rätt inställning...Tjurig, arg och en jä#¤" vilja kommer ta er igenom detta och få Arnold frisk.

Stefan

Anonym sa...

Det är fighternas fight som du utkämpar, Arnold, det ska gudarna veta. Håll ut!!

Mirjam sa...

Heja Arnold!! Bra kämpat, fortsätt så så kommer det snart bättre tider!

Vad skönt att du är där Nina och kan hjälpa!
Kram

Anonym sa...

Starkt! Jag imponeras utav er båda!!
KRAM
Anna

Anonym sa...

Duktigt att orka med en dusch! Tänk vad livet kommer kännas bra sedan. Du (ni)kommer nog uppskatta livet som frisk på ett alldeles speciellt sätt!
Måste också säga.... såg Let´s dance idag och tycker Arnold påminner om Rickard Herrey :-)

Anonym sa...

Glömde skriva från vem det är. Från Linn i Happis (som ni träffade på jaktprov i Kalix)

Anonym sa...

Tänker på er! Kramar/Maria

Anonym sa...

Kämpa på Ni klarar det här. Ni är alltid i mina tankar.
kram eva

Anonym sa...

Vi tänker på Er! Kramar från Magnus, Johanna och Oscar

malin sa...

Oj vad ni får kämpa! Vilken tur Arnold har som har en sån stark tjej som dej brevid sig. Även om det är han som är sjuk så är det ni båda som går igenom allt... Och det är oerhört svårt att bara sitta och titta på när den man älskar mår så dåligt...

Anonym sa...

Åh vad ni är bra,vilket team ni är tillsammans!Imponerande.

Anonym sa...

Ruggigt imponerande att du är så stark Arnold, forsätt såhär!
Nina också, vilket otroligt stöd du är.

Ni är grymma!

/Johan

Anonym sa...

Jag är fortfarande övertygad om att ni två kommer fixa detta! Ni verkar vara ett sånt oerhört matchande par och med sådana starka personligheter ska alla motgångar övervinnas!

Vi sänder all kärlek och kraft till er!