fredag 4 januari 2008

Helgerna är förbi och det är dags att möta vardagen igen. Vardagen som väntar oss kommer dock att vara allt annat än vardaglig. På söndag bär det av till Umeå universitetssjukhus för inläggning och den förberedande behandlingen inför transplantationen som kommer att ske den 16 januari. Jag har lovat människor i vår omgivning att blogga varje dag under Umeåvistelsen (!!!) Jag startar på söndag då vi installerat oss på rummet och bollen är i rullning.

Idag vill jag hellre berätta om den sköna tid vi haft hemma med nära och kära de senaste veckorna. Dagen innan julafton var vi in på provtagning och värdena visade sig vara på botten. En infektion härjade i kroppen plus att Arnold dessutom hade fått ett munsår som i brist på ett immunförsvar blommade ut så hela kinden och ena sidan av munnen var uppsvälld. Det var verkligen på håret att vi fick åka hem. Med en stor påse mediciner styrde vi dock kosan hem till gården. Lättade och lyckliga.

På julafton kom min familj och vi inledde julfirande på vår fantastiska gård som verkligen är som byggd för ett idylliskt julfirande. Jag älskar lekar, tävlingar och teater och är dessutom en organisatör och planeringsmänniska. Summa summarum; en julafton planerad av Nina följer ett program, innehåller lite lekar, tävlingar och andra överraskningar :) Mina föräldrar var först ut efter julgröten och fick gå en klappjakt på gården. En skattkarta, tipsrunda med frågor och uppdrag som i slutändan resulterade i fyndet av deras julklapp. Det hela tog närmare en och en halvtimme och vi i "publiken" fick oss många goda skratt. Innan Kalle Anka beordrades Arnold upp i säng för en siesta. Efter Kalle väntade middag och efter det lite spontanteater utifrån en julsaga som jag knåpat ihop med roller för alla närvarande. Sedan blev det klapputdelning för hela slanten, jag och vi fick massor av jättefina klappar, tack!

På juldagsmorgon fick vi göra ett återbesök på sjukan och resultatet var fortsatt värdelösa värden. Munsåret gjorde det svårt för Arnold att prata och äta men det viktigaste var att vi slapp vara inlagda på sjukan. Juldagen tillbringades hos Arnolds föräldrar där även hans farbror samt syster med sambo var. Mer julmat och fina klappar, tack!

Mellandagarna spenderades mestadels på hemmaplan. Några tripper till sjukan har vi också hunnit med och så småningom fick vi även se värdena vända. Skönt. Vi har självklart även varit ute med hundarna en hel del. Jag fick en apportkastare i julklapp så den har vi hunnit prova på vid flera tillfällen till hundarnas stora glädje. :)

Nyårsafton firades också hemma på gården tillsammans med Arnolds syster Ingela och hennes sambo Claes. Arnold och Claes badade bastu, vi åt gott, spelade spel, skålade och såg på fyrverkerier. Mycket trevligt, tack för att ni ville fira med oss. På nyårsdagen hade vi besök av Arnolds föräldrar och farbror och på onsdag besökte Arnold sjukan här i Luleå för sista gången på ett tag. Både onsdagen och torsdagen har inneburit en hel del förberedelser inför Umeå för vår del, allt från att bunkra upp med säckar av hundmat till att tillverka fler nycklar till huset. Igår torsdag hälsade vi på Lotta och sedan bestämde vi oss för att den återstående tiden innan Umeå vill vi tillbringa hemma, bara vi och hundarna.

Det är självklart mycket tankar som virvlar kring det som komma skall. Både positiva tankar och dystra tankar. Det faktum som kvarstår är dock att Umeåvistelsen och transplantationen är det som ska ge oss möjlighet att ha en framtid tillsammans. Så de positiva tankarna dominerar. De positiva tankarna skall segra! :)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skoj det var att se er igår!!
Hoppas du hade det skönt i morse på behandlingen. Var så avis då jag vaknade och tänkte på vad du pysslade med just då.
Ha en mysig helg nu innan det bär av mot Umeå.
Nu har jag haft Nicky 6 timmar så nu blir det sova..haha
Vi höres
Kram på er!!

Anonym sa...

God fortsättning! Jag hoppas och tror att 2008 blir ert år!

Det låter bra med bloggande varje dag från Umeå. Det är en stor sak ni har framför er, jag hoppas kunna få följa er och stötta med ett ord eller två.

Stor kram och all kraft till er!
/Malena

Anonym sa...

Önskar er all lycka till i Umeå, och ett lyckosamt 2008!

//Christina, Lisa och Emil

Anonym sa...

Det låter som att ni har haft en fin jul och nyår.
Lycka till nu på er fortsatta resa, jag kommer att följa er på bloggen varenda dag.
Det här kommer att gå bra!
Kramar Anita

Anonym sa...

Men hallåååå!! Nu har ja oxå hittat hit. Tänker på er å hoppas allt kommer gå bra! Kram Nina

Anonym sa...

Hej på er Nina och Arnold. Vill önska er lycka till nere i Umeå, och vi här i Hortlax håller alla våra tummar hårt för att tiden ni ha framför er blir lyckad.
Stora kramar från Cissi med familj.

Anonym sa...

Käre älskade son vi skickar med all styrka, kraft, kärlek, mod och hopp som vi har. Vi vet att du har mycket kraft, styrka och motivation för att klara det här. Men det skadar inte att fylla på alla förråden i en så ovanlig situation som denna.Våra tankar finns alltid hos dig och Nina, natt som dag.
År 2008 ska bli en nystart för Er, med alla ideer och framtida planer Ni pratat om.
Starka kramar till Er
från oss
/Inez & Inge/

Anonym sa...

Vill bara önska er ett stor lycka till med allt vad som står framför er nu framöver o jag är övertygad om att det kommer att gå alldeles lysande.
Kram Åsa & flatten Nemo

Anonym sa...

Önskar er ett STORT LYCKA till nere i Umeå. Håller tummarna för att allt ska gå så bra så bra. Rå om varandra och må så gott ni kan...

Mvh Sandra

Anonym sa...

Hejsan!
Har spanat in då och då på er sida. Är lite bekant med din syster yster Anna.....
Håller tummarna för att allt ska gå jättebra i Umeå!

Håller tummarna!

//Annelie